Αναζήτηση σε αυτό το ιστολογιο

#hcsmeu #opnhealth

Ίσως το πιο παράξενο πράγμα στο twitter είναι τα λεγόμενα hashtags. Ναι αυτά με την δίεση μπροστά. Το δύσκολο βασικά είναι να βρεις αυτά που σε ενδιαφέρουν. Θα δώσω λοιπόν σε αυτό το post ένα παράδειγμα. Ας πούμε ότι μας ενδιάφερει το θέμα "επικοινωνία στο πλαίσιο της υγειονομικής περίθαλψης και κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης" ( healthcare communication and social media ) και ότι φυσικά μένω στην Ελλάδα.

Ως Ευρωπαίος πολίτης θα με ενδιαφέρει το hashtag #hcsmeu. Συνήθως τα hashtags είναι ακρώνυμα, σε αυτή την περίπτωση είναι health care social media european union. Βάζοντας στο search box πάνω πάνω αυτό το hashtag λοιπόν μπορώ να βρω τι λένε πάνω σε αυτό το θέμα. Βέβαια υπάρχουν και site που σου δίνουν περισσότερες πληροφορίες σαν το http://www.symplur.com/healthcare-hashtags/hcsmeu/.

Σε αυτή τη σελίδα βλέπω ότι για το συγκεκριμένο hashtag δίνουν ραντεβού όσοι ενδιαφέρονται κάθε παρασκευή στις 2μμ ώρα Ελλάδος για να μιλήσουν για αυτό το θέμα.
Health Care Social Media Europe is a live Twitter-driven event which takes place every Friday at 1pm CET (noon UK time). It was co-founded by Silja Chouquet @whydotpharma of WhyDot and Andrew Spong @andrewspong of STweM in August 2009. Participants conduct 3 separate twenty-minute debates focusing on questions which have been previously submitted to a topic archive by members of the community. Our default language is English, but you are welcome to tweet in any language you are comfortable with. There is a hcsmeu Twitter account, @hcsmeu , community pages on LinkedIn, FriendFeed, Social Pharmer and Ideagoras, and there is a hcsmeu community Google Docs guestbook.

Οι συμμετέχοντες συζητούν 3 ξεχωριστά θέματα/ερωτήσεις για είκοσι λεπτά ο καθένας. Τα θέματα αυτά λέει έχουν προηγουμένως υποβληθεί από τα μέλη της κοινότητας. Και όταν λένε κοινότητα εννούν τα άτομα τα οποία τους ενδιαφέρει το #hcsmeu. Προεπιλεγμένη γλώσσα μας είναι τα Αγγλικά. Υπάρχει και ένα ειδικός λογαριασμός στο twitter τον οποίο μπορείτε να ακολουθήσετε @hcsmeu όπως και σελίδα στο LinkedIn το οποίο γνωρίσαμε την προηγούμενη εβδομάδα.

Η συγκεκριμένη σελίδα όμως μας δίνει και πολλές άλλες πληροφορίες.
το transcript ουσιαστικά είναι μια "απομαγνητοφώνηση" της συζήτησης πάνω σε ενα θέμα. ανάλογα με τις ημερομηνίες που θέτετε, σας βγάζει μια λίστα με όλα τα tweets με αυτό το θέμα. Στο site αυτό θα βρείτε επίσης το transcript της συζήτησης της παρασκευής σε περίπτωση που δεν μπορείτε να
είστε εκεί.

Επίσης σας λέει πόσα tweets γράφτηκαν πάνω στο θέμα ανά μερα, και συγκρίνει αυτό το hashtag με άλλα παρόμοια (πολλές φορές βάζουμε παραπάνω από ένα hashtag σε ένα tweet σε περίπτωση που πιστεύουμε ότι αυτό ενδιαφέρει παραπάνω από μία κοινότητα έτσι είναι εύκολο για το site αυτό να βρει ποια είναι τα παρόμοια hashtags). Μας δείχνει επίσης και ποια είναι τα πιο πρόσφατα tweets (αλλά αυτό είναι ακριβώς ότι θα βλέπατε αν κάνατε ένα απλό search στην ιστοσελίδα του twitter.

 Τέλος σας λέει και ποιοι επηρρέαζουν σε αυτό τον τομέα σε περίπτωση που θέλετε να τους ακολουθήσετε. Σε ποιους απαντάνε περισσότερο και ποιοι twiτάρουν περισσότερο χρησιμοποιώντας αυτό το hashtag:
Αν έχετε κέφι λοιπόν πάρτε μέρος στην συζήτηση αυτήν την Παρασκευή! :)

Παρόμοιο hashtag είναι και το hcsmglobal αλλά αυτό είναι διεθνές και δεν έχει συγκεκριμένη ώρα συζήτησης: http://www.symplur.com/healthcare-hashtags/hcsmglobal/
Υπάρχει και το Αμερικάνικο: http://www.symplur.com/healthcare-hashtags/hcsm/

Και φυσικά τελειώνω με το ίσως πιο σημαντικό το opnhealth το οποίο είναι για την ελληνική κοινότητα!


Μπορείτε να βρείτε κι άλλα hashtags τα οποία σας ενδιαφέρουν εδώ.

2 σχόλια:

  1. Να μια ευκαιρία να δοκιμάσουν όλοι το tweetchat! Αύριο είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών και το #opnhealth συμμετέχει διοργανώνοντας tweetchat στις 18.00μ.μ. με θέμα τα δικαιώματα των ασθενών στη χώρα μας και την Ε.Ε. Ενημερωθείτε http://blog.e-healthgr.com/opnhealth-patient-rights/ και εδώ http://wp.me/pOEgZ-uw - Υπάρχει πολύ ενημερωτικό υλικό ώστε να έρθουν tweetchat!Σας περιμένουνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η τελευταία φράση διαβάζεται : ώστε να έρθουν όλοι διαβασμένοι στο tweetchat!

    ΑπάντησηΔιαγραφή